Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣΑγαπητοί φίλοι/φίλες του Κέντρου Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου–Θεατρικό Μουσείο (Διοικητικό Συμβούλιο και Προσωπικό), ως ανεξάρτητη δημοτική κίνηση πολιτών της Αθήνας, σας εκφράζουμε την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράσταση μας, στον δίκαιο αγώνα σας, να διασώσετε τον θεατρικό μας πολιτισμό, την ιστορία του και τα μηνύματα του.

Σε μια εποχή πλήρους βαρβαρότητας, εξαχρείωσης και εξευτελισμού της ανθρώπινης ύπαρξης από απολίτιστους κρατούντες, το θέατρο αποτελεί πηγή αναβλύζουσας ελπίδας. Εκπληρώνει την υπαρξιακή ανάγκη του ανθρώπου για ατομική και συλλογική ανάταση.

Η οικονομική εξόντωση του προσωπικού και του διοικητικού συμβουλίου εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο γενοκτονίας του Ελληνικού λαού από τις υποτελείς δοσιλογικές κυβερνήσεις των Μνημονίων, κατ’ εντολή των επικυρίαρχων της παγκόσμιας διακυβέρνησης.   

Μέσα σε αυτόν τον πολτικο-οικονομικό ζόφο θεωρούμε χρέος μας να σταθούμε στο πλευρό σας και στο πλευρό του  Ελληνικού λαού που αγωνίζεται ενάντια στην αδικία και υπέρ της αξιοπρέπειας του.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ

Αθήνα 27/3/2014

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Το Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου–Θεατρικό Μουσείο, η μοναδική κιβωτός διάσωσης της ιστορίας του ελληνικού θεάτρου δύο αιώνων, με αρχειακό υλικό από κείμενα και ντοκουμέντα παραστάσεων από το δραματολόγιο του παγκόσμιου θεάτρου, έχει αφεθεί από την επίσημη πολιτεία στην τύχη του που ταυτίζεται ήδη με το θάνατό του. Το απλήρωτο προσωπικό λιμοκτονεί, το άμισθο Διοικητικό Συμβούλιο κάθεται συνεχώς στο ειδώλιο των δικαστηρίων για χρέη στο ΙΚΑ. Η έρευνα, εκπαίδευση, η δημοσιογραφία και το ευρύ κοινό έχουν στερηθεί τη μοναδική πηγή υλικού για επιστημονική, εκπαιδευτική και δημοσιογραφική έρευνα.Το Δ.Σ. και το Προσωπικό του Κέντρου Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου-Θεατρικό Μουσείο καλούν σε συνάντηση–ενημέρωση–διαμαρτυρία όλα τα συγγενικά σωματεία (Σ.Ε.Η., Εταιρεία θεατρικών Συγγραφέων, λογοτεχνικά σωματεία, συλλόγους θεατρολόγων, φοιτητικούς συλλόγους θεατρολογίας, δραματικές σχολές, ΕΣΗΕΑ, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά δίκτυα, πολιτικά κόμματα και υποψήφιους περιφερειάρχες Αττικής ) την Πέμπτη 27 Μαρτίου στις 13.00 μ.μ. στο χώρο του Θεατρικού Μουσείου. To ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ – ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ βρίσκεται στην Ακαδημίας 50, τηλέφωνα επικοινωνίας: 2103629430 & 2103629453theatrikomouseio@gmail.com