Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΙ ΑΡΓΙΑ

Αγαπητοί αδερφοί κι αδερφές της Κίνησης Χριστιανών Εργαζομένων και Μικρομεσαίων Επιχειρηματιών (ΚΙ.ΧΡ.Ε.Μ.Ε), οι «ΔΥΝΑΜΕΙΣ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ», ανεξάρτητη δημοτική κίνηση πολιτών Αθήνας, ενώνουν τη φωνή τους μαζί σας για την άμεση κατάργηση στη Βουλή και στην πράξη του νόμου που καταργεί την Κυριακή γιορτή κι αργία.   

Πιστεύουμε ότι ανέκαθεν στις οργανωμένες Κοινωνίες, οι άνθρωποι έθεταν κάποιους κανόνες διαβίωσης σε αρμονία με τις σωματικές και ψυχικές λειτουργίες τους αλλά και με την Φύση γενικότερα. Ένας από τους σημαντικότερους κανόνες ήταν ο συνδυασμός της απαραίτητης για την υγεία ανάπαυση με την ψυχική ανάταση που προσφέρει η πνευματική ενασχόληση.

Φωτογραφία: Τι δεν καταλαβαινεις?Οι Έλληνες ως κατ' εξοχήν λάτρεις της Φύσης και γνώστες της προληπτικής ιατρικής του Ιπποκράτους, συνδύαζαν την ανάπαυση με αργίες στην διάρκεια των θρησκευτικών τους εορτών. Ο Δημόκριτος έλεγε σχετικά: “... Βίος ανεόρταστος μακρά οδός απανδόκευκτος ...”

Το ίδιο συνέχισαν και οι σύγχρονοι Έλληνες με την αποδοχή της Κυριακής που θέσπισε η ορθόδοξη χριστιανική μας πίστη ως ημέρα αργίας και πνευματικής ανάτασης σε συνδυασμό με λατρευτικές δραστηριότητες. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός έλεγε: “ Εγώ σας συμβουλεύω να φυλάγετε την Κυριακήν, ωσάν οπού είναι αφιερωμένη εις τον Θεόν ”.

Τον 21ο αιώνα επικυρίαρχες υπερεθνικές πολιτικές δυνάμεις που στηρίζονται από χρηματοοικονομικά καρτέλ και πειθήνιους εγχώριους πολιτικούς υπαλλήλους προωθούν με την
βοήθεια των ΜΜΕ απάνθρωπες λογικές και πρακτικές δήθεν “αναπτυξιακού” χαρακτήρα όπως π.χ. Η λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές. Αναγάγουν δηλαδή το κέρδος υψηλότερα από τον άνθρωπο, συντρίβοντας τις υπαρξιακές του ανάγκες.

Επίσης αποσιωπούν το γεγονός ότι πολλοί μικρομεσαίοι είναι αυτοαπασχολούμενοι και άρα για να λειτουργήσουν τα καταστήματα τους θα πρέπει να στερηθούν την μοναδική ημέρα ανάπαυσης των. Της πνευματικής, ψυχικής και οικογενειακής όσμωσης που είναι γι' αυτούς η Κυριακή. Χωρίς να υπολογίζομε την προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος ημών των Χριστιανών γενικότερα. Η προσβολή αυτή επεκτείνεται και προς τους πιστούς όλων των άλλων θρησκειών οι οποίοι για πρακτικούς λόγους, έχουν προσαρμόσει την ημέρα αργίας και λατρείας των στην ημέρα που ισχύει στην Ελλάδα, την Κυριακή δηλαδή.

Η Παγκόσμια Νέα Τάξη με την υπερεθνική ελίτ της επιδιώκει κατ’ αυτόν τον τρόπο την αποδόμηση κάθε εθνικού και θρησκευτικού αισθήματος στην επιδίωξη της αποκτήνωσης των μαζών και υποδούλωσης των Ελλήνων σε τελευταία ανάλυση. Διότι αυτός είναι ο κύριος στόχος των: οι Έλληνες.

ΟΧΙ
ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

ΟΧΙ
ΣΤΟΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

ΟΧΙ
ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ


Εκ μέρους των ΔΥΝΑΜΕΩΝ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Σταύρος Βιδάλης
Υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας


Στοιχεία επικοινωνίας:

Γραφεία / Εκλογικό κέντρο
Πανεπιστημίου 59 & Εμμ. Μπενάκη (μέγαρο ΦΙΞ),
7ος όροφος, γρ. 701β & 702 – Αθήνα (μετρό Ομόνοιας)
Τηλ. 6973905262 / 6971860957