Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

Ο κ.ΚΑΜΙΝΗΣ ΤΑ ΝΕΟΚΛΑΣΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ..!

 Γράφει ο Δημήτρης Κραουνάκης 
Με έκπληξη διάβασα σήμερα, χθεσινό [31-3-2013] δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» για τα.. «σχέδια» του Δημάρχου της Αθήνας Γιώργου Καμίνη για τα νεοκλασικά του Δήμου του!!.Δείτε το δημοσίευμα:
«…Κινέζους επενδυτές και επιχειρηματίες προσπαθεί να προσεγγίσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, από το Πεκίνο όπου βρίσκεται για επίσκεψη, από την προηγούμενη Τετάρτη. Ο δήμαρχος Αθηναίων συνοδεύεται από κλιμάκιο 20 ελλήνων επιχειρηματιών και εκπροσώπων ενδιαφερομένων φορέων. Στην αποστολή συμμετέχουν και 60 εκπρόσωποι κινεζικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, των τυποποιημένων προϊόντων, της διατροφής, της διαχείρισης ακινήτων και των κατασκευών.
Ο κ. Καμίνης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα China Daily, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα των ακινήτων, αφού η οικονομική κρίση έχει μειώσει σημαντικά τις τιμές και υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να βρουν υψηλής ποιότητας νεοκλασικά κτίρια σε πολύ καλές τιμές. Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο κ. Καμίνης, «οι τιμές των ελληνικών ακινήτων βρίσκονται στο
χαμηλότερο σημείο του οικονομικού κύκλου.
Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για επενδύσεις». Όχι τυχαία, η κινεζική εφημερίδα τιτλοφορεί τη συνέντευξη: «Κινέζοι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στα ελληνικά ακίνητα».!!!! 
Ο κ. Δήμαρχος έγινε.. «μεσίτης» και ανέλαβε την πώληση των σπιτιών μας – χωρίς να μας ρωτήσει – στους Κινέζους!!!
Όπως πολλές φορές έχω γράψει έχω την.. «ατυχία» να είμαι ιδιοκτήτης ενός νεοκλασικού που μάλιστα το Υπουργείο Πολιτισμού έχει χαρακτηρίσει «Ιστορικό διατηρητέο μνημείο». Βαρύγδουπος τίτλος: «Ιστορικό διατηρητέο μνημείο»! Το ακούει ο άλλος και λέει αυτό το σπίτι σίγουρα θα έχει την φροντίδα του Κράτους, του Υπουργείου Πολιτισμού!!
Ε λοιπόν το μόνο που κάνει το Κράτος μας γι αυτά τα νεώτερα «μνημεία» είναι να τα χαρακτηρίζει και μετά τα αφήνει στην..κακή τους τύχη!!
Θέλει τα διατηρητέα το Κράτος. Είναι λέει η νεώτερη πολιτιστική μας κληρονομιά.
Και τι κάνει γι αυτή την «κληρονομιά»;; Τίποτα. Γιατί νομίζεται ότι υπάρχουν όλα αυτά τα ερειπωμένα κτίρια στους δρόμους της Αθήνας;
Βέβαια κάποια από αυτά που βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους είναι πιο… «τυχερά». Ολο και κάποια τράπεζα ή υπουργείο θα βρεθεί και θα τα αναπαλαιώση. Εκεί είναι η «βιτρίνα» και για την βιτρίνα πάντα ενδιαφερόταν το Κράτος μας και όχι για την ουσία!!!
Με το δικό μου «ιστορικό μνημείο» θα ασχοληθούν, που βρίσκεται στην Πλατεία Κολιάτσου;; Εδώ με τις πολιτικές τους – Κράτος και Δήμος – κατέστρεψαν ολόκληρη την περιοχή, παραδίδοντας την σε Αφρικανούς – «νόμιμους» και παράνομους που έχουν επιβάλλει τον δικό τους «νόμο»!! 
Είναι κάποιο.. «σχέδιο» κάποιων να καταστρέφουν ολόκληρες γειτονιές του κέντρου της Αθήνας για να μπορούν κάποιοι άλλοι να αγοράζουν τα ακίνητα ούτε καν στην μισή τιμή τους;;; 
Εδώ στην περιοχή τα τελευταία χρόνια κάποιοι.. «αετονύχηδες» έχουν βάλει στο μάτι αρκετά νεοκλασικά και πολλά από αυτά άλλαξαν χέρια και όχι στην αξία τους…
Να λοιπόν τώρα που για μας «φροντίζει» ο κ. Καμίνης!! Βρήκε την λύση για να διατηρηθεί  η Πολιτιστική μας κληρονομιά: Θα την πουλήσουμε στους Κινέζους!!!!
http://agonespoliton.blogspot.gr
http://www.lidoriki.com/2014/04/blog-post_45.html