Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Ομιλία Σταύρου Βιδάλη
Κυρίες και Κύριοι,
Οι προηγούμενοι ομιλητές αναφέρθηκαν στην γερμανική κατοχή του 1940-44. Σήμερα όμως έχουμε μια νέα κατοχή. Μια νέα γερμανική κατοχή.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Το ιστορικό και οικονομικό πλαίσιο των γερμανικών αποζημιώσεων, επανορθώσεων και οφειλών είναι λίγο πολύ γνωστό. Υπάρχουν πολίτες, συλλογικότητες (χωρίς κυβερνητική βοήθεια και συμμετοχή) που δούλεψαν το θέμα αυτό και συνεχίζουν με επιτυχία να το δουλεύουν.
Εμείς (ως Δυνάμεις της Κοινωνίας) θα εστιάσουμε σε σημεία που μένουν αφώτιστα από την συστηματική παραπληροφόρηση των ΜΜΕ.
Μετά την πτώση του τείχους στο Βερολίνο και την επανένωση των δυο Γερμανιών πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα η ενωμένη Γερμανία να αποκαταστήσει τις ναζιστικές θηριωδίες που διέπραξε εναντίον της χώρας μας και του λαού μας. Το οφείλει πρώτον και κύριον στον εαυτό της για να αποδείξει στην διεθνή κοινότητα ότι είναι ένα κράτος δικαίου, αναγνωρίζει τα ιστορικά του εγκλήματα και έμπρακτα μετανοεί για αυτά. Είναι όμως έτσι; Μπορεί να το κάνει;
Η αλαζονεία του ισχυρού δυστυχώς είναι κακός σύμβουλος. Σήμερα στην Ευρωπαϊκή ένωση δεν
υπάρχει δημοκρατία. Ηγεμονία και Δημοκρατία είναι δυο καταστάσεις ασύμβατες. Η χώρα μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια νέα κατοχή, για μια ακόμα φορά. Το εγχώριο ελληνικό διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα με μεθοδεύσεις του γερμανικού παρακράτους της Siemmens και των άλλων ολιγαρχικών κέντρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χρηματοπιστωτικών διεθνών μονοπωλίων – παρανόμησαν, παραποίησαν τα στατιστικά στοιχεία του χρέους της χώρας μας ώστε να μπούμε σε επιτήρηση. Υπογράφηκε δανειακή σύμβαση με όρο την κατάλυση της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Οριστικά και αμετάκλητα. Μετέφεραν τις όποιες μελλοντικές οικονομικές μας διαφορές επίλυσης στο αποικιακό Αγγλικό Δίκαιο για εκδίκαση.
Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν είναι ξέχωρο με το τι ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρέπει να το δούμε σε αλληλεξάρτηση με την πολιτική πραγματικότητα της Ε.Ε. Δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες ως προς το ποιος κινεί τα νήματα.
Η σημερινή οικονομική κατοχή της χώρας μας - ως προς τη βία που ασκείται στο λαό μας - έχει τα ίδια χαρακτηριστικά εξόντωσης που γνωρίζουμε σε μια αποικία Χρέους. Πείνα, εξαθλίωση, διαφθορά, αυτοκτονίες, φτώχια, ανεργία, ψυχικά νοσήματα, πλήρη καταστροφή της οικονομίας, κατάρρευση κοινωνίας και διοίκησης.
Η σημερινή Ελλάδα (εκεί που την οδήγησαν οι εγκληματικές πολιτικές της Ε.Ε, του Δ.Ν.Τ και της Ε.Κ.Τ), έχει χαρακτηριστικά ενός failed state, ενός κατεστραμμένου κράτους. Οι πολιτικές αυτές συνιστούν τεκμηριωμένη γενοκτονία του Ελληνικού λαού. Ήδη έχουν κατατεθεί στο ποινικό δικαστήριο της Χάγης μηνύσεις πολιτών για την ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα. Μια ανθρωπιστική καταστροφή που ασκείται από την Τρόϊκα υπό την ηγεμονική βίαιη βάρβαρη επιμονή της Γερμανίας.
Δεν είμαστε μόνο εμείς οι Έλληνες που φωνάζουμε ότι η Γερμανία είναι το πρόβλημα της Ευρώπης. Κι άλλοι λαοί του Νότου λένε το ίδιο γιατί βλέπουν τα αποτελέσματα ενός οικονομικού ολοκληρωτισμού να τους λιώνει. Ο οικονομικός αυτός ολοκληρωτισμός προέρχεται από τον πολιτικό ολοκληρωτισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μιας Ε.Ε, ενός αντιδημοκρατικού μορφώματος που στήθηκε για να ανορθώσει την Γερμανία, να ισχυροποιήσει την Γερμανική ηγεμονία και να την οδηγήσει σε νέες θηριωδίες.
Ως εκ τούτου το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων για να μπορέσει να τελεσφορήσει οφείλει να λάβει υπ’ όψιν του την σύγχρονη Γερμανική απειλή.
Μόνος δρόμος ή συνεργασία των λαών-εθνών του Νότου ενάντια στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό, ενάντια στην Γερμανική ηγεμονία και την τραπεζική ολιγαρχία, τους αποκαλούμενους banksters. Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας μας είναι Εθνικοαπελευθερωτικός. Το διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό στη χώρα μας προσπαθεί με νύχια και δόντια να κρατηθεί στην εξουσία για να μην χάσει στην κυριολεξία το κεφάλι του.
Στο επίπεδο της Ευρώπης τώρα. Ένα μέτωπο των κινημάτων του Νότου θα συνέβαλε αποφασιστικά και θα βοηθούσε στην κατεδάφιση αυτής της Ε.Ε της ολιγαρχίας και του ολοκληρωτισμού και την ανάδυση μιας άλλης Ευρώπης (των λαών-εθνών), μέσω μιας νέας αρχιτεκτονικής (από τα κάτω προς τα επάνω).
Το όραμα μιας άλλης Ευρώπης είναι υπαρκτό, ζωντανό και βαθύτατα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ.
Για να επιτευχθούν αυτά συμφωνούμε και συγχαίρουμε κι εμείς με αυτήν την διπλή πρωτοβουλία του Νότη Μαριά:
1- Δημόσια αναφορά (συζήτηση) εντός του κόλπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως μοχλός πίεσης για τις περαιτέρω πολιτικές και νομικές διαδικασίες. Πιστεύουμε ότι οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να ενημερωθούν επ’ αυτού.
2- Δημιουργία του Μετώπου των Κινημάτων του Νότου
Σταύρος Βιδάλης
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ