ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ;

Είμαστε πολίτες οι οποίοι βρεθήκαμε από το 2010 στις πλατείες και τις λαϊκές συνελεύσεις στους δήμους της Αττικής και στους αγώνες της πλατείας Συντάγματος. Συνεχίσαμε και συνεχίζουμε τους κοινούς αγώνες κατά των δανειακών συμβάσεων, των μνημονίων και των αποτελεσμάτων τους.

Πιστεύουμε στην ενότητα όλων των Ελλήνων μακριά από ιδεολογικές κάθε είδους αντιλειτουργικές αυτοπεριχαρακώσεις.
Η παρουσία μας στη διεκδίκηση του δήμου της Αθήνας είναι μια συνέχεια των κοινών αγώνων. 
Η προσπάθεια μας βασίζεται στο τρίπτυχο:

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ

Σκοπός και στόχος μας είναι
να έρθει ο δήμος στα χέρια των πολιτών – και όχι των κομμάτων – όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Σε αυτές τις δημοτικές εκλογές θα δοθεί η ευκαιρία στους πολίτες να εκφράσουν, να δώσουν απάντηση στο ανίκανο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Το σύνθημα που απευθύνουμε στον πολίτη είναι: ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ. 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Η Ελλάδα ως αποικία χρέους είναι υπό ξένη κατοχή. Οι δημοτικές εκλογές του 2014 θα διεξαχθούν υπό καθεστώς πλήρους υποταγής, οικονομικής και πολιτικής παράδοσης της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Οι κυβερνήσεις της δανειακής σύμβασης, των μνημονίων, της διαφθοράς, της διαπλοκής, της αντιδημοκρατικής αυθαιρεσίας και καταστολής, οδηγούν τον Ελληνικό λαό σε γενοκτονία. Μέσα σε αυτό το ακραίο πολιτικό τοπίο οι Δυνάμεις της Κοινωνίας –εμείς, Αθηναίες και Αθηναίοι πολίτες – αποφασίσαμε να αντισταθούμε. Αναλαμβάνουμε, ως ανεξάρτητη δημοτική κίνηση πολιτών, την πρωτοβουλία της διεκδίκησης του Δήμου της Αθήνας, υπερασπιζόμενοι τα θεμελιώδη δικαιώματα μας στην αυτοθέσμιση του Τόπου μας.

Σε μια εποχή μαζικής δημοκρατίας, κοινωνικών πολτοποιήσεων και πλανητικών επιβουλών, οι ποιότητες των αξιών είναι πλέον απαραίτητες για την υπαρξιακή υπόσταση κάθε Πολίτη.
Έχοντας ως όπλο την εμπιστοσύνη του λαού της Αθήνας, δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε από τη πρώτη στιγμή στο πλευρό του αγωνιζόμενου και δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού, με πίστη στα δίκαια του αγώνα του.

Οι Δυνάμεις της Κοινωνίας, με εργαλείο την Άμεση Δημοκρατία και όραμα την Κοινωνία των Πολιτών, απευθύνονται σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους Αθηναίους. Τους καλούμε μαζί να σπάσουμε τα δεσμά της κομματοκρατίας, να επανακτήσουμε την αξιοπρέπεια μας, να πάρουμε το μέλλον του Δήμου στα χέρια μας, να αγωνιστούμε για μια καλύτερη Αθήνα.
Μας αξίζει μια καλύτερη ζωή.

ΑΘΗΝΑ 2014

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Α) ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

1.     Μία κοινότητα ανθρώπων, επιλέγει το Έθνος της αναφοράς της, στη βάση των φυλετικών, ή πολιτιστικών, ή γλωσσικών, ή θρησκευτικών, ή άλλων Ιστορικών, ή και μεγάλου μέρους αυτών των χαρακτηριστικών που αυτή επικαλείται.

2.     Η κοινότητα που συγκροτείται με βάση αυτά τα Εθνικά χαρακτηριστικά, οφείλει ν’ ανταποκρίνεται στα επιτεύγματα των προγόνων στους οποίους αναφέρεται, και να επιχειρεί αν όχι να τα ξεπεράσει, τουλάχιστον να τα διαφυλάξει και να τα εφαρμόσει στην πράξη.

3.     Η Εθνική Συνείδηση είναι ένα βαθύ αίσθημα, απαραίτητο συμπλήρωμα και λόγος ύπαρξης του ίδιου του ανθρώπινου Λόγου, που κάνει τον άνθρωπο να διακρίνεται ως ξεχωριστή και θαυμαστή οντότητα.

4.     Η ενότητα των δυνάμεων των πολιτών, είναι λόγος ύπαρξης της ίδιας της κοινωνίας και του έθνους, και κάθε Συγκρουσιακή πρακτική που πηγάζει από τις διαφορές δογμάτων, ιδεολογιών, τάσεων και τάξεων, δεν είναι μόνο αντικοινωνική, αλλά και αντεθνική.

5.     Ο Ελληνισμός θριάμβευσε όποτε έδρασε ενωμένος, και καταστράφηκε όποτε ήταν διασπασμένος.

Β) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

1.     Σημαντικότερη δημιουργία του Ελληνισμού, υπήρξε ο ίδιος ο Πολιτισμός, και σημαντικότερη δημιουργία του Πολιτισμού είναι η ίδια η Δημοκρατία.

2.     Η Πολιτική, παιδί της Δημοκρατίας, είναι ένα εργαλείο διαχείρισης των κοινών, και όχι αυτοσκοπός.

3.     Σε μιαν αληθινή Δημοκρατία, οι πολιτικοί εκπροσωπούν τους πολίτες, ελέγχονται απ’ αυτούς, και οφείλουν να λειτουργούν προς το συμφέρον του συνόλου της κοινωνίας.

4.     Σκοπός της πολιτικής διαχείρισης (Σύνταγμα) δε μπορεί να είναι άλλος από την ίδια την Ευτυχία του ανθρώπου, και μόνο σ’ αυτή τη βάση διατυπώνονται τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Γ) ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

1.     Βασικός άξονας ενδιαφέροντος μιας κοινωνίας και ενός Έθνους, είναι ο ίδιος ο Άνθρωπος, με τις ιδιαιτερότητές του, αλλά και τη δύναμη της συγκρότησής του σε μιαν ενότητα που υπερασπίζεται τα δικαιώματά του.

2.     Τα βασικά δικαιώματα του ανθρώπου, πέρα από τον αέρα, το νερό, την τροφή και τη στέγη, αφορούν κυρίως την Πνευματική του διάσταση, και είναι αυτή που τον κάνει να ξεχωρίζει από κάθε άλλο έμβιο ον.

3.     Ο Νεοπλατωνικός Ανθρωπισμός, υιοθετήθηκε από τη Δύση κατά τον 15ο αιώνα, και πήρε τη μορφή του λεγόμενου Ουμανισμού, που όμως οδηγήθηκε σταδιακά στην εγκατάλειψη τη πνευματικής διάστασης του ανθρώπου, και την  κυριαρχία του Υλισμού.

4.     Η «Ελληνική Σκέψη», δίνει έμφαση στην Ελευθερία της έκφρασης, την πνευματική διάσταση του ανθρώπου, την ίδια τη Δημιουργία, και την αξιοποίηση της Μνήμης, της Φαντασίας, του Αισθήματος και της Λογικής.

Δ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΕΙΦΟΡΙΑ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ

1.     Η Οικονομία δεν είναι τίποτ’ άλλο από Μέσον και Εργαλείο για την πρόοδο και την ανάπτυξη της ανθρώπινης κοινωνίας, και σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτοσκοπός.

2.     Η Δημιουργία και Ανάπτυξη του Πολιτισμού μιας κοινωνίας, ακολουθεί συστηματικά τον Εποχιακό κύκλο, και δεν διακρίνει την Δημιουργία νέων επιτεύξεων (επαναστατικές διαδικασίες) από τη Συντήρηση των θετικών και προοδευτικών κεκτημένων.

3.     Η Δημιουργία και Ανάπτυξη δεν αποφασίζεται και διατάσσεται «άνωθεν» από οποιαδήποτε εξουσία, αλλά ελέγχεται και πραγματοποιείται από τον ίδιο τον πολίτη, είτε με προσωπικές πρωτοβουλίες, ή ακόμα (και κυρίως ίσως) με την ομαδική οργάνωση σε μονάδες δημιουργίας.

4.     Η Αυτοδιαχείριση, είναι το μοναδικό Δημοκρατικό και Εθνικό μέσον της προόδου μιας κοινωνίας, και έχει στη βάση της το τρίπτυχο Δημιουργία, Αλληλεγγύη, Ανάπτυξη.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η Διαχείριση των κοινών (Πολιτική) δε μπορεί παρά να είναι Συντονιστική των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, με απόλυτη διαφάνεια, και υφίσταται ανά πάσα στιγμή την ανακλητική διαδικασία εκ μέρους των πολιτών.