ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ


Φωτογραφία: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά χαράς σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 18/3/14 και ώρα 12.00, στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, 3ος όροφος,  η ανεξάρτητη δημοτική μας κίνηση πολιτών για τον δήμο της Αθήνας «ΔΥΝΑΜΕΙΣ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ», με υποψήφιο δήμαρχο τον αρχιτέκτονα Σταύρο Βιδάλη  θα παρουσιάσει τον συνδυασμό και το πρόγραμμα της.
Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά
Με εκτίμηση
Η γραμματεία του συνδυασμού. 

Στοιχεία επικοινωνίας:
Γραφεία/Εκλογικό κέντρο
Πανεπιστημίου 59 & Εμμ. Μπενάκη (μέγαρο ΦΙΞ), 
7ος όροφος, γρ. 701β & 702 – Αθήνα (μετρό Ομόνοιας)
Τηλ. 6973905262 / 6971860957
Email:  dinameisathinas@gmail.com 
Web:  dinameiskoinonias.blogspot.gr/
Facebook: www.facebook.com/dinameiskoinonias
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ;

Είμαστε πολίτες οι οποίοι βρεθήκαμε από το 2010 στις πλατείες και τις λαϊκές συνελεύσεις στους δήμους της Αττικής και στους αγώνες της πλατείας Συντάγματος. Συνεχίσαμε και συνεχίζουμε τους κοινούς αγώνες κατά των δανειακών συμβάσεων, των μνημονίων και των αποτελεσμάτων τους.

Πιστεύουμε στην ενότητα όλων των Ελλήνων μακριά από ιδεολογικές κάθε είδους αντιλειτουργικές αυτοπεριχαρακώσεις.
Η παρουσία μας στη διεκδίκηση του δήμου της Αθήνας είναι μια συνέχεια των κοινών αγώνων. 
Η προσπάθεια μας βασίζεται στο τρίπτυχο:
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ

Σκοπός και στόχος μας είναι
να έρθει ο δήμος στα χέρια των πολιτών – και όχι των κομμάτων – όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Σε αυτές τις δημοτικές εκλογές θα δοθεί η ευκαιρία στους πολίτες να εκφράσουν, να δώσουν απάντηση στο ανίκανο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Το σύνθημα που απευθύνουμε στον πολίτη είναι: ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ. 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Η Ελλάδα ως αποικία χρέους είναι υπό ξένη κατοχή. Οι δημοτικές εκλογές του 2014 θα διεξαχθούν υπό καθεστώς πλήρους υποταγής, οικονομικής και πολιτικής παράδοσης της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Οι κυβερνήσεις της δανειακής σύμβασης, των μνημονίων, της διαφθοράς, της διαπλοκής, της αντιδημοκρατικής αυθαιρεσίας και καταστολής, οδηγούν τον Ελληνικό λαό σε γενοκτονία. Μέσα σε αυτό το ακραίο πολιτικό τοπίο οι Δυνάμεις της Κοινωνίας –εμείς, Αθηναίες και Αθηναίοι πολίτες – αποφασίσαμε να αντισταθούμε. Αναλαμβάνουμε, ως ανεξάρτητη δημοτική κίνηση πολιτών, την πρωτοβουλία της διεκδίκησης του Δήμου της Αθήνας, υπερασπιζόμενοι τα θεμελιώδη δικαιώματα μας στην αυτοθέσμιση του Τόπου μας.

Σε μια εποχή μαζικής δημοκρατίας, κοινωνικών πολτοποιήσεων και πλανητικών επιβουλών, οι ποιότητες των αξιών είναι πλέον απαραίτητες για την υπαρξιακή υπόσταση κάθε Πολίτη.
Έχοντας ως όπλο την εμπιστοσύνη του λαού της Αθήνας, δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε από τη πρώτη στιγμή στο πλευρό του αγωνιζόμενου και δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού, με πίστη στα δίκαια του αγώνα του.

Οι Δυνάμεις της Κοινωνίας, με εργαλείο την Άμεση Δημοκρατία και όραμα την Κοινωνία των Πολιτών, απευθύνονται σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους Αθηναίους. Τους καλούμε μαζί να σπάσουμε τα δεσμά της κομματοκρατίας, να επανακτήσουμε την αξιοπρέπεια μας, να πάρουμε το μέλλον του Δήμου στα χέρια μας, να αγωνιστούμε για μια καλύτερη Αθήνα.
Μας αξίζει μια καλύτερη ζωή.    

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 

ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

1-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

1.1-       Στέγαση των αστέγων σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους άδειων κτιρίων του δήμου και σίτιση τους.

1.2-       Δημιουργία αυτοδιαχειριζόμενου φορέα (δήμος με δημότες) που θα προωθεί την κοινωνική πολιτική. Θα περιλαμβάνει δράσεις όπως:
-κοινωνικά εστιατόρια, κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φροντιστήρια, κοινωνικά ιατρεία
-κοινωνικές αγορές χωρίς μεσάζοντες (για παραγωγούς)
-δημιουργία δικτύου συνεργασίας με καταναλωτικούς συνεταιρισμούς και για προστασία από μεταλλαγμένα προϊόντα
-τράπεζα χρόνου, ανταλλακτήρια προϊόντων
-προστασία λαϊκών αγορών από κυβερνητικές πρωτοβουλίες κατάργηση τους, κ.α

1.3- Τρίτη ηλικία: Επαναλειτουργία των ΚΑΠΗ με άλλη φιλοσοφία, με αυτοδιαχειριζόμενη λογική και πρακτική. Υποστήριξη των δράσεων βοήθειας στο σπίτι.

1.4- Νεολαία: Ανά συνοικία δημιουργία σε κτίρια του δήμου στέκια νεολαίας (αυτοδιαχειριζόμενα) υπό μορφή πολιτιστικού στεκιού αναψυχής, εκτός καφετεριών και νυχτομάγαζων.

2-ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

2.1- Πιλοτική εφαρμογή εθελοντικής αστυνομίας του δήμου ανά γειτονιά, συνοικία, διαμέρισμα, δοθέντος ότι υφίσταται το θεσμικό πλαίσιο για αυτό το σκοπό. Το σώμα αυτό θα συνεργάζεται στενά με τις αστυνομικές αρχές της πόλης.

2.2- Δημιουργία τριψήφιου τηλεφωνικού αριθμού συνδεδεμένο με gps με σκοπό τον αυτόματο χωροπροσδιορισμό και την άμεση παρέμβαση της αστυνομίας σε κλήσεις πολιτών που βρίσκονται σε κίνδυνο.  

3-ΑΝΕΡΓΙΑ

3.1- Σύνταξη επιχειρησιακού επενδυτικού σχεδίου και δημιουργία φορέα διαχείρισης, με σκοπό την δημιουργία θέσεων εργασίας σε νέες επιχειρήσεις που θα προκύψουν βάσει κεντρικού σχεδιασμού, στο πνεύμα της συμμετοχικής οικονομίας.

3.2- Πρόγραμμα πρώτον: Μεταφορά άνεργου εργατικού δυναμικού από αστικά κέντρα στην περιφέρεια με δημιουργία μικρών συνεργατικών επιχειρήσεων στον πρωτογενή τομέα (κτηνοτροφία, γεωργία, κ.α)

3.3- Πρόγραμμα δεύτερον: Παροχή δωρεάν κτιριακών υποδομών, επαγγελματικής στέγης για δυο χρόνια σε νέες επιχειρήσεις εντός του δήμου.

3.4- Αξιοποίηση Ελαιώνα. Ο ελαιώνας περιλαμβάνει 3.000 στρέμματα με ελιές. Οι καρποί των δένδρων του Ελαιώνα (ελιές) μπορούν να τροφοδοτήσουν κι υποστηρίξουν την δημιουργία 20 μονάδων σαπωνοποιίων. Με τη λογική της συμμετοχικής οικονομίας ο δήμος μπορεί κατόπιν μελέτης και με την αρχή της ανταποδοτικότητας να προχωρήσει σε αξιοποίηση με ευέλικτα αυτοδιαχειριζόμενα εταιρικά σχήματα.

3.5- Αξιοποίηση Ελαιώνα. Ειδικές καλλιέργειες των εκτάσεων των 3.000 στρεμμάτων (ανάμεσα στις ελιές) με αρωματικά βότανα ή άλλα ενδόδημα είδη. Η αγροτική αυτή εκμετάλλευση μπορεί να γίνει με την ίδια επιχειρηματική λογική, με ευέλικτα αυτοδιαχειριζόμενα εταιρικά σχήματα.

3.6- Αστικοί Λαχανόκηποι, αστικές καλλιέργειες. Στον Ελαιώνα μπορεί να διατεθούν έκτασεις γης πενήντα τετραγωνικών μέτρων σε κάθε οικογένεια να φτιάξει τον λαχανόκηπο της και να τραφεί από αυτόν. Το κίνημα των αστικών καλλιεργειών είναι ευρύτατα διαδεδομένο στο εξωτερικό κι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε δυτικές μητροπόλεις. Το διεθνές σλόγκαν αστικοκαλλιεργητών είναι: «Η κηπουρική είναι πιο φτηνή από τη ψυχοθεραπεία και μας μένουν οι ντοματούλες».

3.7- Προώθηση και βοήθεια των δράσεων της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Ο δήμος θα δρομολογήσει συστηματική ανάδειξη και καθοδήγηση σε θέματα ίδρυσης και λειτουργίας κοινωνικών επιχειρήσεων.

3.8- Προάσπιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στο δήμο της Αθήνας. Κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων με διάλογο, στη βάση της αλληλοκατανόησης, μεταξύ δήμου κι εργαζομένων για την επίλυση των όποιων δυσχερειών προκύψουν στη συνέχεια λόγω των πολιτικών των μνημονίων και της μετάβασης σε γερμανικό μοντέλο αυτοδιοίκησης των δήμων.  
      
4-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

4.1- Προστασία και ενίσχυση των δημοτικών υπηρεσιών υγείας

4.2- Ενίσχυση και επαύξηση των κοινωνικών ιατρείων

4.3- Ενίσχυση των δημοτικών υποδομών υγείας, με παράλληλη μελέτη για δημοτικό νοσοκομείο

4.4-Ουσιαστική μέριμνα σε θέματα υγείας για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του δήμου.

4.5-Ουσιαστική φροντίδα για το κοινωνικό περιθώριο (ναρκομανείς, κ.α) σε συνεργασία με εξειδικευμένους κοινωνικούς κι επιστημονικούς φορείς, μακριά από λαϊκισμούς και αντικοινωνικές ακρότητες.   

4.6-Ουσιαστική κι ενεργή συμπαράσταση (και με νομική κάλυψη) στον αγώνα ιδρυμάτων, όπως είναι το Άσυλο Ανιάτων, αλλά και άλλα, που απειλούνται με κλείσιμο, ξεπούλημα της περιουσίας τους από επιτήδεια διοικητικά συμβούλια.

5-ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

5.1- Ίδρυση, μαζί με εξειδικευμένες συλλογικότητες (σε κόκκινα δάνεια και κατασχέσεις), Κτηματικής Εταιρείας Προστασίας Δανειοληπτών (Κ.Ε.Π.Δ) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (δηλαδή μη κερδοσκοπικού fund) για παροχή δωρεάν νομικής προστασίας, με δυνατότητες αγοράς των κατασχεθέντων κι επαναπροώθησης τους στους ιδιοκτήτες τους (δανειολήπτες) με ελαχιστότατο συμβολικό επιτόκιο. Τα χρήματα για την ίδρυση της Κ.Ε.Π.Δ θα αναζητηθούν από την Πατριωτική Ομογένεια και τρίτους. 


6-ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

6.1- Προστασία κι ανάδειξη αρχιτεκτονικού νεοκλασικού κτιριακού πλούτου της πόλης. Τεκμηρίωση κι αξιοποίηση καταγραφής με ηλεκτρονική καταλογοποίηση όλων των καταγεγραμμένων νεοκλασικών από υπηρεσίες του δήμου και συλλογικότητες. Παράλληλα αναζήτηση πόρων για την αποκατάσταση τους, προστασίας τους, καθαριότητας των.

6.2- Προστασία κι ανάδειξη κι άλλων αρχιτεκτονικών στυλ του μεσοπολέμου και μετέπειτα, π.χ.art nouveau, παραδοσιακά, μοντέρνα.

6.3- Ανάληψη πρωτοβουλίας για την ίδρυση μουσείου αρχιτεκτονικής σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς. Το μουσείο αρχιτεκτονικής κρίνεται ως μια αναγκαιότητα όχι μόνο για την πόλη της Αθήνας αλλά για το σύνολο του εθνικού χώρου δεδομένης της ποιότητας υλοποιημένου και μη υλοποιημένου έργου που παρήχθη και συνεχίζεται να παράγεται στην Ελλάδα. Η ανάληψη πρωτοβουλίας εντοπίζεται στην προεργασία της κεντρικής ιδέας του εγχειρήματος, του σχεδιασμού του περιεχομένου του, του εντοπισμού θέσης και την αναζήτηση πόρων για την υλοποίηση του.

6.4- Θεσμοθέτηση προκήρυξης αρχιτεκτονικών διαγωνισμών για την σύνταξη αρχιτεκτονικών μελετών του δήμου ιδιαίτερης σημασίας, για όσες δηλαδή μελέτες δεν εκπονούνται στον δήμο. Για μικρότερης κλίμακας έργα οι αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί θα απευθύνονται σε νέους κάτω των 40 ετών.

6.5- Καθιέρωση θεσμού διετούς πανελλήνιας έκθεσης αρχιτεκτονικού έργου (biennale ελληνικής αρχιτεκτονικής).

6.7-  Καθιέρωση θεσμού διετούς διεθνούς έκθεσης εικαστικού έργου -Διεθνής Βiennale Τέχνης - κατά το πρότυπο της biennale της Βενετίας. Σκοπός του θεσμού αυτού είναι να καθιερωθεί η Αθήνα στο διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα ως καλλιτεχνική μητρόπολη.

6.8- Ίδρυση μουσείου των Καλλάς και Ελληνογενών πληθυσμών.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ / ΓΛΥΠΤΙΚΗ

6.9- Παραχώρηση σε εικαστικούς καλλιτέχνες (βάσει ποιοτικής αξιολόγησης) υποδομών-ατελιέ, σε κατάλληλα διαμορφωμένους άδειους βιομηχανικούς χώρους, με αντάλλαγμα κάποια έργα να δωρίζονται από τους ίδιους καλλιτέχνες προς το δήμο.   

6.10-Καθιέρωση θεσμού ετήσιας πανελλήνιας έκθεσης ελληνικού εικαστικού έργου.

6.11-Ίδρυση τμήματος αυτοδιαχειριζόμενης λογικής για την προώθηση της έκθεσης ελληνικού εικαστικού έργου σε πόλεις του εξωτερικού. Το τμήμα αυτό θα είναι λειτουργικό μέρος του Ενιαίου Φορέα Προώθησης Διανομής Ελληνικού Πολιτιστικού και Πνευματικού έργου στο εξωτερικό

6.12-Παραχώρηση υποδομών για διοργάνωση από τους ίδιους τους καλλιτέχνες εκθέσεων (ατομικών κι ομαδικών) χωρίς μεσάζοντες.

ΜΟΥΣΙΚΗ / ΧΟΡΟΣ

6.13-Προώθηση ισομερώς όλων των ειδών της ελληνικής μουσικής παραγωγής χωρίς μονομέρειες κι αποκλεισμούς. Από την παραδοσιακή δημοτική μουσική μέχρι τη σύγχρονη πρωτοπορία. Με εκδηλώσεις και προβολές.

6.14-Θεσμοθέτηση φεστιβάλ ελληνικού έντεχνου τραγουδιού, με αντίστοιχες βραβεύσεις στίχου, μουσικής, ερμηνείας.

6.15-Ίδρυση Μουσείου Ρεμπέτικου Τραγουδιού με δωρεά 600 και πλέον μουσικών οργάνων επώνυμων ρεμπετών και προσωπικών τους αντικειμένων. Την δωρεά αυτή θα την κάνει συμπολίτης μας, απόγονος καταξιωμένου ρεμπέτη και φίλος της δημοτικής μας κίνησης, προς τον δήμο της Αθήνας. Την επιμέλεια της μουσειολογικής μελέτης θα αναλάβει γνωστός σκηνοθέτης με περγαμηνές στο χώρο του ρεμπέτικου.

6.15-Για τον χορό θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εκμάθηση ελληνικών χορών στα σχολεία του δήμου.

6.16-Σε ομάδες χορού θα παραχωρηθούν περιοδικά για στέγη, άδειοι βιομηχανικοί χώροι κατάλληλα διαμορφωμένοι και λοιπή υλικοτεχνική βοήθεια ανάλογα με τα οικονομικά του δήμου. Επίσης το έργο των ομάδων που θα είναι υπό την αιγίδα του δήμου θα προωθείται στο εξωτερικό μέσω του Ενιαίου Φορέα Προώθησης Διανομής Ελληνικού Πολιτιστικού και Πνευματικού Έργου.       

6.17-Ίδρυση Ενιαίου Φορέα Προώθησης Διανομής Ελληνικού Πολιτιστικού και Πνευματικού Έργου στο εξωτερικό. Για κάθε τέχνη θα υπάρχει αντίστοιχο τμήμα εντός του.

6.18- Καθιέρωση φεστιβάλ χορού όλων των ειδών.

ΘΕΑΤΡΟ

6.18-Παραχώρηση υποδομών και στέγης, με περιοδική εναλλαγή, σε θεατρικά σχήματα για ανέβασμα ελληνικού θεατρικού έργου.

6.19-Διαγωνισμός με βραβεία για τη συγγραφή ελληνικού θεατρικού έργου.

6.20-Συμπαράσταση στην ιδέα της Θεατρικής Ολυμπιάδας γνωστού σκηνοθέτη που έχει αναλάβει σχετική πρωτοβουλία. Ο δήμος οφείλει να σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.

6.21-Προώθηση αρχαίων κλασικών έργων μέσω του Ενιαίου Φορέα Προώθησης Διανομής Ελληνικού Πολιτιστικού και Πνευματικού Έργου στο εξωτερικό.

6.22-Δημιουργία θεσμού ετήσιου πανελλήνιου φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου. 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ / ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ

6.23-Δημιουργία ετήσιου διεθνούς φεστιβάλ πολιτικού κινηματογράφου.

6.24-Στο πλαίσιο της πρόθεσης η Αθήνα να καταστεί κινηματογραφική πόλη, η προσέλκυση κινηματογραφικών στούντιος από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Αθήνα κρίνεται αναγκαία δεδομένης της δραστηριοποίησης σημαντικών ελλήνων επαγγελματιών της ομογένειας στην κινηματογραφική βιομηχανία των ΗΠΑ. ΕλληνοΑμερικάνοι παραγωγοί και ιδιοκτήτες κινηματογραφικών στούντιος στις ΗΠΑ έχουν εκδηλώσει κατά καιρούς το ενδιαφέρον τους να επενδύσουν στην Ελλάδα στο αντικείμενο του κινηματογράφου. Ο δήμος της Αθήνας μπορεί να παραχωρήσει εκτάσεις, άδεια βιομηχανικά κτίρια και υποδομές στον χώρο του Ελαιώνα, φυσικά με συμφέροντα ανταποδοτικά οφέλη και για τις δυο πλευρές.    

6.25-Δημιουργία δημοτικής τηλεόρασης, σε πρώτη φάση διαδικτυακής, με την μέθοδο της αυτοδιαχείρισης. Σε δεύτερη φάση θα πρέπει υπάρξει μελέτη για σύνδεση της με δορυφορική τηλεοπτική πλατφόρμα, απευθυνόμενη στον ελληνισμό όπου γης.

6.26-Παροχή στέγης, φιλοξενία αυτοδιαχειριζόμενου ραδιοφώνου από απολυμένους, πρώην εργαζομένους στην ΕΤ.

6.27-Δημιουργία θεσμού ετήσιας πανελλήνιας έκθεσης φωτογραφίας στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Έκθεσης Εικαστικού Έργου και προώθηση της μέσω του Ενιαίου Φορέα Προώθησης Διανομής Ελληνικού Πολιτιστικού και Πνευματικού Έργου στο εξωτερικό.

6.28-Συμμετοχή του δήμου σε συμπαραγωγές ελληνικών ταινιών χαμηλού κόστους με καθαρά κοινωνικό περιεχόμενο κι υψηλή αισθητική. Οι συμπαραγωγές αυτές θα αποτελούν επίσης αντικείμενο προώθησης, διανομής στο εξωτερικό μέσω του Ενιαίου Φορέα Προώθησης Διανομής Ελληνικού Πολιτιστικού και Πνευματικού Έργου.

6.30-Ενίσχυση κι υποστήριξη ομάδων και καλλιτεχνών στο είδος της πειραματικής τέχνης, καθώς επίσης των αντίστοιχων ποιοτικών δραστηριοτήτων στο αντικείμενο της τέχνης του δρόμου.

ΠΑΙΔΕΙΑ

6.31-Δημιουργία θεσμού ετήσιου συνεδρίου ΕλληνοΚινεζικής φιλοσοφίας

6.32-Δημιουργία του θεσμού «Φιλοσοφικές Περιπλανήσεις» με ετήσια διοργάνωση στην Αθήνα συνεδρίων φιλοσοφίας από χώρες της οικουμένης.

6.33-Διοργάνωση ετήσιου πανελλήνιου διαγωνισμού λογοτεχνίας και ποίησης.

6.34-Ίδρυση Ελεύθερου Πανεπιστήμιου Λαϊκής Επιμόρφωσης βασισμένο στην ιδέα του αείμνηστου Αντρέα Λεντάκη.

6.35-Κοινωνικά σχολεία (community schools). Πιλοτική προσαρμογή υφιστάμενων σχολείων σε πνευματικό κέντρο, ανοιχτό στην κοινωνία και για όλες τις ηλικίες, μετά το πέρας του ωραρίου των μαθημάτων.

6.36-Πιλοτική εφαρμογή διδασκαλίας αρχαίων ελληνικών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, κατά το πρότυπο αντιστοίχων της Βορείου Ελλάδος.

6.37-Μέριμνα επανελληνισμού παιδιών τρίτης/τετάρτης γενεάς ομογενών, με συνδυασμό καλοκαιρινών διακοπών και εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

6.38-Συστηματική οργανωμένη τουριστική προβολή της Αθήνας με παράλληλες δράσεις σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων, βάσει σχεδίου για τον τουρισμό του Ενιαίου Φορέα Προώθησης Διανομής Ελληνικού Πολιτιστικού και Πνευματικού Έργου.

6.39-Στενή συνεργασία με την τουριστική βιομηχανία προς άμεση επίλυση των προβλημάτων και των αναγκών που προκύπτουν.

6.40-Ενίσχυση του συνεδριακού και θεματικού τουρισμού με συγκεκριμένες στοχεύσεις του Ενιαίου Φορέα Προώθησης Διανομής Ελληνικού Πολιτιστικού και Πνευματικού Έργου

6.41-Δημιουργία δικτύου Μεσογειακών Πρωτευουσών, στο πλαίσιο της πολιτικής ιδέας μιας Μεσογειακής Ένωσης.

6.42-Δημιουργία δικτύου αρχαίων Ελληνικών πόλεων.

6.43-Δημιουργία δικτύου βυζαντινών πόλεων

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ   

6.44-Εστίαση του ενδιαφέροντος του δήμου σε θέματα ερασιτεχνικού αθλητισμού κι άθλησης του πολίτη για όλες τις ηλικίες.

6.45-Ενεργή συμμετοχή σε διεθνή καμπάνια για την μόνιμη τέλεση των ολυμπιακών ερασιτεχνικού αθλητισμού στην Ελλάδα  

6.46-Εστίαση του ενδιαφέροντος του δήμου σε θέματα επαγγελματικού αθλητισμού καθώς και εκδήλωση ειλικρινούς προσπάθειας εξεύρεσης λύσης στο θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού.

6.47-Συστηματικός αγώνας με αθλητικούς φορείς αντιμετώπισης της μάστιγας του dopping.

7-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ

7.1- Ίδρυση Δημοτικής Συνεργατικής Τράπεζας Αθηνών, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, κατά το πρότυπο της αρχικής Τράπεζας της Πενσυλβάνιας του αειμνήστου Φράγκλιν Μπέντζαμιν και με βάση της αρχές της ηθικής οικονομίας. Αρχικό κεφάλαιο η εγγύηση της μισθοδοσίας των εργαζομένων και οικονομικούς εταίρους την πατριωτική ομογένεια και πιθανόν την Εκκλησία. Μια τέτοια τράπεζα κρίνεται αναγκαία για την αντιμετώπιση των τοκογλύφων εγχώριων και διεθνών.

7.2- Ίδρυση Τράπεζας των Φτωχών (κατά τα διεθνή πρότυπα), εντός του κόλπου της δημοτικής συνεργατικής τράπεζας Αθηνών, προς ενίσχυση της μικρής και πολύ μικρής επιχειρηματικότητας.

7.3- Νοικοκύρεμα και περιορισμός της σπατάλης σημαίνει αύξηση των εσόδων. Για να επιτευχθεί αυτό θα προχωρήσουμε σε ανασυγκρότηση, αναδιάταξη, αναδιάρθρωση των λειτουργικών διοικητικών δομών του δήμου. Με νέο εσωτερικό κανονισμό κι εμφανές πλήρες, λεπτομερειακό οργανόγραμμα λειτουργίας ώστε ο κάθε πολίτης να μπορεί να αντιλαμβάνεται τη δομή του δήμου, να αξιολογεί τις υπηρεσίες. Παράλληλα με σοβαρές ξεκάθαρες καθετοποιημένες δομές λειτουργίας ο ίδιος ο δήμος θα μπορεί να εντοπίζει αστοχίες του, να επιλύει και να βελτιώνει ποσοτικά και ποιοτικά το παραγόμενο έργο του. 

7.4- Έλεγχος των πεπραγμένων των προηγούμενων δημάρχων με δέσμευση μας οι λαθροχειρίες να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

7.5- Λογιστικός έλεγχος του χρέους του δήμου της Αθήνας με επαναδιαπραγμάτευση του σε περιπτώσεις αδιαφάνειας, υπερκοστολόγησης κι άλλων μη σύννομων συμφωνιών.

7.6- Ίδρυση Φορέα Επιχειρηματικής Δράσης κι Επενδύσεων για την  αξιοποίηση της περιουσίας του δήμου κι ανάληψης επιχειρηματικών επενδυτικών πρωτοβουλιών, με λογική της συμμετοχικής οικονομίας.

7.7- Έλεγχος δημοτικών φορέων κι επιχειρήσεων. Επαναξιολόγηση τους, κατάργηση των ζημιογόνων, επανεκκίνηση όσων έχουν δυνατότητες, προοπτικές αυτοτέλειας, αυτονομίας. Μέριμνα θα δοθεί σε εργαζόμενους όπου απατηθεί μετάταξη.

7.8- Ανταποδοτική μείωση δημοτικών τελών κατά 30% σε καταστηματάρχες που διατηρούν τραπεζοκαθίσματα σε πεζοδρόμια με παράλληλη αποδεδειγμένη μείωση τιμών σε προϊόντα κι υπηρεσίες. Επίσης μείωση 10% σε δημοτικά τέλη μόνο σε όσα καταστήματα διαθέτουν ελληνική κι όχι ξενόγλωσση ή λατινογενή επιγραφή.   

7.9- Κατάργηση χρηματοδοτήσεων σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) κι επανεξέταση των όποιων συμβάσεων τους με την απερχόμενη δημοτική αρχή.

7.10-Μια πόλη αντλεί τα έσοδα της όταν ανθεί το εμπόριο. Συνεργασία με τον εμπορικό κόσμο για επίλυση των προβλημάτων.

7.11-Ίδρυση μαζί με επιστημονικούς και επιχειρηματικούς φορείς Αυτοδιαχειριζόμενου Κέντρου Καινοτομίας & Τεχνολογιών Αιχμής. Πρόκειται για νευραλγικό συντονιστικό κέντρο του παραγόμενου εγχώριου επιστημονικού έργου και των εφαρμογών του, για αρτιότερη προώθηση των αποτελεσμάτων του στην παγκόσμια οικονομική αγορά.    

8-ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

8.1- Υποχρεωτική απογραφή/καταγραφή όλων των μεταναστών και λαθρομεταναστών σε αρχεία του δήμου, σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία.

8.2- Έλεγχος στο ληξιαρχείο του δήμου για παράνομες ελληνοποιήσεις.

8.3- Σε συνεργασία με συλλόγους μεταναστών ασφυκτική πίεση στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην Ελλάδα, στην κυβέρνηση και στην Ε.Ε για να τους δοθεί η δυνατότητα να αποχωρήσουν οικιοθελώς από τη χώρα, να πάνε στις χώρες προτίμησης τους.

8.4- Διεθνή εκστρατεία και με άλλους Ευρωπαϊκούς δήμους, με το αντίστοιχο πρόβλημα λαθρομετανάστευσης κι εποικισμού (π.χ. Ιταλία, Ισπανία).  Παράλληλα σύναψη συμμαχιών με πολιτικές δυνάμεις εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι υπέρμαχοι των κρατών-εθνών.

8.5- Έρευνα για λήψη διοικητικών μέτρων εναντίον εκείνων που χρησιμοποιούν αδήλωτη εργασία λαθρομεταναστών.

8.6- Αναστολή της σύμβασης ανέγερσης τζαμιού στην Αθήνα και οριστική κατάργηση της. Το δημοψήφισμα δεν κρίνεται δόκιμο διότι το τζαμί θα θεωρηθεί ξένο έδαφος κι εθνικό έδαφος δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση. Είμαστε κάθετα αρνητικοί στην ανέγερση του και έχουμε δώσει έμπρακτα μάχη στις διαδοχικές δημοπρατήσεις του έργου για την ακύρωση του.  

9-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / ΑΣΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ / ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

9.1- Προστασία κι οριοθέτηση του Ελαιώνα. 9.500 στρέμματα με 3.000 στρέμματα καλλιεργειών πρέπει να οριοθετηθούν και να καθορισθούν οι χρήσεις γης. Ο δήμος οφείλει να αναλάβει την νομοθετική πρωτοβουλία της οριοθέτησης του. Ο Ελαιώνας είναι το παρόν και το μέλλον της πόλης της Αθήνας. 
  
9.2- Προστασία των ελεύθερων κοινωνικών χώρων.

9.3- Εκτεταμένες φυτεύσεις υψηλού πρασίνου, με δημιουργία νέων πάρκων.

9.4- Αντιμετώπιση του προβλήματος των σκουπιδιών με ανακύκλωση στη βάση. Το σκουπίδι είναι πηγή πλούτου. Τα σκουπίδια αποτελούνται   από ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, γυαλί, μέταλλο, αλουμίνιο, τηγανέλαια, κ.α τα έχουν τιμή κι η ανακύκλωση τους τιμολογείται), από οργανικά απορρίμματα τα οποία κομποστοποιούνται και γίνονται εξαιρετικό οργανικό λίπασμα και από μπάζα, για τα οποία απαιτείται η απόρριψη τους σε συγκεκριμένους χώρους. Τεχνολογίες βάσει της ανωτέρω λογικής υπάρχουν κι Ελλάδα κι εξωτερικό. Ρομποτικοί σταθμοί ανακύκλωσης λειτουργούν με αξιοπιστία στο εξωτερικό. Υπάρχει κι ελληνική τεχνογνωσία στο αντικείμενο αυτό. Δεν απαιτείται ο δήμος να ανακαλύψει την πυρίτιδα. Μια πιλοτική εφαρμογή συστημάτων ψυχρής επεξεργασίας κι ανακύκλωσης αστικών στερεών απορριμμάτων μπορεί εύκολα και με ελάχιστο κόστος να τεθεί σε εφαρμογή. Οι θερμές μέθοδοι επεξεργασίας των απορριμμάτων (αποτέφρωση, καύση, πυρόλυση) δημιουργούν ζητήματα στο περιβάλλον. Εκείνο το οποίο οι ΔΥΝΑΜΕΙΣ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ προτείνουν και θέλουν να το περάσουν ως μήνυμα είναι: «η νοικοκυρά πρέπει να πληρώνεται για τα σκουπίδια τα οποία παράγει». Όχι τα λεφτά αυτά να πηγαίνουν σε τσέπες εργολάβων. Η ανακύκλωση στη βάση σε κάθε γειτονιά καταργεί το ασταμάτητο κοστοβόρο πηγαινελα των απορριμματοφόρων.

9.5- Ύψιστη προτεραιότητα είναι η καθαριότητα της πόλης. Το εργαζόμενο προσωπικό από τα απορριμματοφόρα που θα καταργηθούν θα απασχοληθεί στον τομέα καθαριότητας της πόλης. Η Αθήνα ως πόλη με πλούσιο υδροφόρο ορίζοντα (υπόγεια ποτάμια) προσφέρεται για σωστή διαχείριση της καθαριότητας με δημιουργία αντλιοστασίων ανά συνοικία, για τον σκοπό αυτό.  


9.6-  Προστασία αστικής πανίδας. Προστασία αδέσποτων ζώων και ιδιαίτερη μέριμνα φροντίδας τους με την δημιουργία (δια της μεθόδου της αυτοδιαχείρησης) δημοτικού κέντρου προστασίας, περίθαλψης και φιλοξενίας ζώων, σε χώρο που θα παραχωρήσει ο δήμος της Αθήνας και θα λειτουργήσει με την εθελοντική συνεργασία φιλοζωικών συλλογικοτήτων. Επίσης ρητά διαβεβαιώνουμε ότι θα διερευνηθούν και θα διωχθούν ποινικά, φαινόμενα συγκέντρωσης αδέσποτων ζώων για εξαγωγή στην Γερμανία κι άλλες χώρες, με τελική κατάληξη την κακοποίηση τους σε ερευνητικά κέντρα ως πειραματόζωα.     

ΑΣΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ

9.7- Υλοποίηση, ολοκλήρωση του σχεδίου ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας.

9.8- Αναπλάσεις μικρής κλίμακας σε γειτονιές, με πεζοδρομήσεις κι αισθητικές βελτιώσεις του τοπικού δημόσιου χώρου.

9.9- Δημιουργία αναβαθμισμένων πολεοδομικών κέντρων ανά διαμέρισμα, για οργανική σύνδεση του σημερινού ασπόνδυλου οικιστικού ιστού.

9.10- Ιδιαίτερη μέριμνα στον δημόσιο χώρο με ταυτόχρονη προσπάθεια ανάδειξης του αισθητικού κριτηρίου. Υιοθέτηση προτάσεων φορέων κι ενημέρωση των πολιτών για την αξία του. 

9.11- Επικαιροποίηση των πολεοδομικών μελετών που είχαν ξεκινήσει επί αειμνήστου Αντώνη Τρίτση και δρομολόγηση τους όπου αυτό είναι οικονομικά εφικτό. Ενεργό Οικοδομικό Τετράγωνο και Ζώνες Ενεργού Πολεοδόμησης είναι δυο σημαντικά εργαλεία που μας προσέφερε ο Τρίστης τα οποία παρέμειναν αναιτίως ανενεργά κι οφείλουμε να τα επανεξετάσουμε σύμφωνα με την διεθνή τους αποτελεσματικότητα σε προηγμένες χώρες. 

9.12- Αξιοποίηση του αρχιτεκτονικού πλούτου της πόλης σε συνεργασία με φορείς προστασίας αρχιτεκτονικής κληρονομιάς. Προστασία κτιρίων (σε οποιαδήποτε βαθμό διατηρισημότητας  βρίσκονται), καθαρισμό κι ανάδειξη τους.

9.13- Για την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου είμαστε κατ’ αρχήν θετικοί αλλά στον δημόσιο διάλογο πέρα από ωραιοποιημένες μακέτες θα πρέπει να τεθεί το ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ. Η πολυθρυλούμενη αλλά μέχρι τώρα άφαντη συνολική κυκλοφοριακή μελέτη που εκπόνησε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα πρέπει να παρουσιασθεί επίσημα και δημοσίως πριν την υπογραφή της σύμβασης της πεζοδρόμησης. Μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις στον πολεοδομικό ιστό της πόλης απαιτούν διαφάνεια και κατανόηση των λεπτομερειών από όλους.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

9.14- Η καθημερινότητα δεν βελτιώνεται με ευχές. Η καθημερινότητα συνδέεται άρρηκτα με την κοινωνικότητα. Το δικαίωμα σε μια ποιοτική καθημερινότητα είναι εξόχως πολιτικό. Με την αντιμετώπιση των πολιτικών ζητημάτων τίθεται η βάση για μια υγιή ειλικρινή πρόθεση βελτίωσης της καθημερινότητας. Αυτό όμως μπορεί να γίνει μόνο με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών. Ο πολίτης αποφασίζει τι καθημερινότητα του αξίζει.   

Φωτογραφία: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά χαράς σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 18/3/14 και ώρα 12.00, στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, 3ος όροφος,  η ανεξάρτητη δημοτική μας κίνηση πολιτών για τον δήμο της Αθήνας «ΔΥΝΑΜΕΙΣ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ», με υποψήφιο δήμαρχο τον αρχιτέκτονα Σταύρο Βιδάλη  θα παρουσιάσει τον συνδυασμό και το πρόγραμμα της.
Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά
Με εκτίμηση
Η γραμματεία του συνδυασμού. 

Στοιχεία επικοινωνίας:
Γραφεία/Εκλογικό κέντρο
Πανεπιστημίου 59 & Εμμ. Μπενάκη (μέγαρο ΦΙΞ), 
7ος όροφος, γρ. 701β & 702 – Αθήνα (μετρό Ομόνοιας)
Τηλ. 6973905262 / 6971860957
Email:  dinameisathinas@gmail.com 
Web:  dinameiskoinonias.blogspot.gr/
Facebook: www.facebook.com/dinameiskoinonias